Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Kas būs UCI Pasaules kausa velokrosā čempions?

2024. gada 18. janvāris

Uzņēmums Toyo Tires kopš 2021. gada ir viens no galvenajiem UCI Pasaules kausa velokrosā partneris ar ļoti pamanāmu klātbūtni daudzveidīgu reklāmu formā. 2023./2024. gada 11. sacensības notika 2023. gada 30. decembrī Hulstā, savukārt 12. sacensības – 2024. gada 7. janvārī Zonhovenā.

Puka Pītersa (Puck Pieterse) ieņēma dominējošas pozīcijas un uzvarēja abās sacensības sieviešu elites klasē, turpretim vīriešu sacensības izvērtās azartiskākas. Tas bija saistīts ar to, ka pasaules čempionam Eli Izerbitam (Eli Iserbyt) bija divas “sliktās” dienas. Hulstā viņš atkrita 22. vietā, dodot vaļu aizraujošai cīņai starp van der Pūlu (van der Poel), Nīvenhausu (Niewenhuis) un van der Hāru (van der Haar). Galu galā van der Pūls pirmais šķērsoja 11. sacensību finiša līniju, Nīvenhausam paliekot otrajā un van der Hāram – trešajā vietā.

Zonhovenas 12. sacensības jau atkal tika mesti kauliņi vīriešu elites klasē. Pirmajā sacensību aplī Joriss Nīvenhauss (Joris Nieuwenhuis) ieņēma līdera pozīcijas, taču ceturtajā aplī van der Pūls izrāvās priekšā. Van der Pūls saglabāja atrāvienu un sacīkstēs uzvarēja. Svēks (Sweek) un Ronhārs (Ronhaar) ieņēma 2. un 3. vietu uz pjedestāla.

Šogad notiks vēl divi UCI Pasaules kausa velokrosā posmi, kas noslēgsies ar godalgu pasniegšanu čempioniem 2024. gada 28. janvārī Hogergeidē. Tikai pēc divpadsmit sacensībām Pukas Pītersas rezultāti bija ārpus konkurences sieviešu elites klasē, tas nozīmē, ka 2023./2024. gada sezonas pasaules čempiona titula iegūšana Hogerheidē viņai ir garantēta. Taču vīriešu sacensības saglabājas neprognozējamības elements. Ņemot vērā, ka Eli Izerbits vien par 25 punktiem ir pārspējis 2. vietu un par 35 punktiem – trešo, Jorisam Nīvenhausam un Pimam Ronhāram ir iespēja cīnīties par pasaules čempiona titulu.

                                                                                   

 

Jaunākās ziņas