Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Sākusies UCI Pasaules kausa velokrosā sezona 2023/2024

2023. gada 6. novembris

“Toyo Tire Holdings of Europe” trešo gadu pēc kārtas turpina partnerību ar UCI Pasaules kausu velokrosā.

UCI Pasaules kausa velokrosā jaunā sezona līdzīgi iepriekšējiem gadiem sākās Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Kopumā šogad atkal norisināsies populāro velokrosa sacensību 14 posmi, 13 no kuriem notiks Eiropā. Sezonai 2023/2024 ir reģistrējušas 29 komandas, kurās kopā ir 197 braucēji. “Toyo Tire Holdings of Europe” trešo reizi pēc kārtas sponsora statusā atbalsta UCI Pasaules kausu velokrosā 2023./2024. gada sezonā.

UCI Pasaules kausa velokrosā šīssezonas pirmās sacensības notika 15. oktobrī Voterlū, ASV. Tajā laikā, kad pasaules čempione Fema Van Empela (Fem van Empel) nepārprotami vinnēja sieviešu elites klasē, arī vīriešu sacensības bija aizraujošas. Sākumā Eli Izerbits (Eli Iserbyt) bija vadībā. Taču pēc ķibeles ar apaviem Eli Izerbitam bija jākompensē 20 sekundes, lai apsteigtu Tibo Nisu (Thibou Nys) ar Pimu Ronhāru (Pim Ronhaar) un uzvarētu. Viņam izdevās atgūt otro vietu. Tomēr sacensībās uzvarēja Tibo Niss.

Otrās sacīkstes norisinājās 29. oktobrī Māsmehelenā, Beļģijā. Pasaules čempione van Empela sieviešu elites klasē arī šoreiz spēja ļoti ātri izrauties vadībā un otro reizi šajā sezonā ierindoties pirmajā vietā. Vīriešu elitē emocijas sita augstu vilni, kad Mihaels Vanthaurenhauts (Michael Vanthourenhout) startā ieņēma līdera pozīcijas, bet nespēja iegūt pārsvaru pār Ronhāru. Pēc tam, kad Mihaels Vanthaurenhauts un Pims Ronhārs ievirzījās “pitstopā”, Eli Izerbits pārņēma vadību un cīnījās ar Tibo Nisu un Larsu van der Hāru (Lars van der Haar) par pirmo vietu. Beigās Larss van der Hārs spēja palielināt atrāvienu un kļūt par uzvarētāju. Eli Izerbits šajā sezonā atkal ieņēma otro vietu. 

Nākamās sacensības ir gaidāmas 12. novembrī Dendermondē, Beļģijā. Mums ir interesanti uzzināt, vai pasaules čempione Fema van Empela šogad būs līderu tablo augšgalā, un kāds būs vīriešu elites sacensību turpinājums.

Jaunākās ziņas