Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Toyo Tires atgriežas Dakarā

2024. gada 5. janvāris

Kopš 2021. gada uzņēmums Toyo Tires atbalsta komandas “Toyota Auto Body Team” dalību Dakaras rallijreidā, ko turpinās ceturto gadu pēc kārtas arī 2024. gada sērijā. Komandas transportlīdzekļi Toyota Land Cruiser 300 GR būs aprīkoti ar riepām Toyo Tires Open Country MT/R, kuru izmērs ir LT285/70R17 116/113P.

Komanda “Toyota Auto Body” sacentīsies par savu secīgo 11. uzvaru rallijreida sērijveida transportlīdzekļu kategorijā. Lai arī komanda piedalās sacīkstēs ar divām mašīnām, abi braucēji tieksies pēc augstākā pakāpiena uz pjedestāla. Pērn Ronalds Baso (Ronald Basso) ir uzvarējis pēc lielas avārijas, kas sacīkšu pašā sākumā atgadījās ar Akiru Miuru (Akira Miura). Šī gada rallijreidā Akira Miura centīsies papildināt savu uzvaru skaitu, tostarp 2021. gada un 2022. gada triumfi. Sakarā ar Lorāna Lišleštē (Laurent Lichtleuchter) bojāeju aprīļa rallijreidā Miura brauks kopā ar franču maiņas stūrmani Majēlu Barbē (Mayeul Barbet), kurš ir ļoti pieredzējis un ir sacenties piecās Dakaras sērijās.

Sākoties 5. janvārī ar 27. km garu prologa posmu, 2024. gada sacīkstes turpināsies 5000 km ātrumposma garumā un kopā gandrīz 8000 kilometru, līdz rallijreids 19. janvārī noslēgsies Janbu (Yanbu) Sarkanās jūras krastā. Līdz tam sāncenšiem būs jāpārvar 12 nogurdinošus posmus, ieskaitot 48 stundu ātrumposmu, kurš ir papildināts ar neierastu elementu — sāncenšiem būs jāapstājas tuvākajā no astoņām dažādām nometnēm, tiklīdz pulkstenis “sitīs” 16.00. Viņu komanda nevarēs viņiem palīdzēt, kā arī nebūs iespējams noskaidrot savu relatīvo vietu, kamēr netiks pārvarēta posma otrā daļa nākamajā dienā. Minētais 48 stundu ātrumposms norisināsies tukšā ceļa posmā ar atsevišķām trasēm automašīnām un motocikliem, turklāt mašīnas, kas sacīkstēs atrodas priekšgalā, nevarēs gūt priekšrocības, startējot aiz motocikliem.

Dakaras rallijreida maršruts par vairāk nekā 60% nav zināms, lai visiem braucējiem tas sagādātu izaicinājumu. Braucēji Akira Miura un Ronalds Baso ir gatavi stāties pretī šim izaicinājumam savos Land Cruiser automobiļos, kas aprīkoti ar Toyo Tires riepām.

Jaunākās ziņas