Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Toyo Tires turpina partnerību ar “Toyota Auto Body Team”

2023. gada 10. oktobris

Atbalsts komandas “Toyota Auto Body Rally” ceļā uz 11. uzvaru pēc kārtas, aprīkojot “Dakaras rallija 2024” transportlīdzekļus ar riepām “OPEN COUNTRY”

Uzņēmums Toyo Tires ir atsācis sniegt atbalstu komandai “Team Land Cruiser Toyota Auto Body” (TLC) tās ceļā uz 11. secīgo uzvaru Dakaras rallijā, kas norisināsies 2024. gada janvārī. Uzņēmums aprīkos komandas automašīnu Toyota Land Cruiser 300 GR Sport ar riepām Open Country M/TR.

Open Country M/TR ir bezceļa riepu M/T sērijas sacīkšu versija; šīs riepas ir paredzētas 4x4 automobiļiem un pikapiem, nodrošinot mobilitāti ekstrēmos apstākļos.

Dakaras rallijs, ko organizē kopš 1979. gada, ir no pasaules vissūrākajām ārpusceļa izturības rallijreida sacensībām. Dalībnieki divas nedēļas brauc lielā ātrumā, lavierējot viņiem nezināmā ārpusceļa maršrutā skarbā tuksneša vidē. No aukstajiem kalnu reģioniem līdz svelmainajiem tuksnešiem – sāncenšiem ir jāsastopas ar mainīgiem laikapstākļiem un dažādiem ceļa segumiem.

Rallijreidā būs 13 ātrumposmi (sacensību sekcijas) – aptuveni 5 000 km garumā –, kur sāncenšiem ir jāatrod maršruta punkti un jāpārvar sūrais apvidus.

Komanda “Toyota Auto Body” ir iecerējusi uzbūvēt vēl spēcīgāku automašīnu, tamdēļ pārbauda transportlīdzekļus tieši šādos ekstremālos apstākļos. Tehniskajiem noteikumiem atbilstošais Land Cruiser, par kura izstrādi un ražošanu uzņēmums ir atbildīgs, atkal piedalīsies Dakaras rallijā. Komanda TLC ir iegājusi vēsture ar savām 10 secīgajām uzvarām sērijveida transportlīdzekļu kategorijā.

Toyo Tires atbalsta TLC ar riepām kopš 2021. gada un šobrīd pielāgo Open Country M/TR dalībai Dakaras rallijā, liekot kopā un kultivējot bezceļa ralliju tehnoloģiju un pieredzi. Šajā reizē nodrošinātajām riepām ir vēl labāka veiktspēja ārpusceļa apstākļos uz nelīdzenām virsmām, labāka ilgizturība un nodilumizturība. Turklāt šīs riepas ir izstrādātas ar mērķi mazināt ietekmi uz vidi, izmantojot ilgtspējīgus materiālus un palielinot to proporciju maisījumā.

OPEN COUNTRY M/TR (“Dakaras rallija 2024” tehniskie noteikumi)

Šis izstrādājums ir atjauninātās riepas Open Country M/TR (2003. gada tehniskie noteikumi); tās ražotas saderībai ar Land Cruiser 300 GR Sport – transportlīdzekli, ar kuru TLC startēs “Dakaras rallijā 2024”. Riepas ir konstruētas ar mērķi uzlabot ilgizturību un mazināt svaru, sekmējot labāku veiktspēju uz nelīdzenām virsmām, piemēram, akmeņainos apvidos un tuksnešos. Šīs riepas ar uzlaboto struktūru un seklākām rievām izceļas ar lielāku noturību pret caurdūrumiem, pateicoties to paaugstinātai stingrībai. To visu papildina labāka paātrināšanās, jo svars ir mazāks.
Saskaņā ar Toyo Tires “ilgtspējīgas mobilitātes” politiku 50 % no riepas kopējā svara veido ilgtspējīgi materiāli. Papildus jau izmantotajam butadiēnkaučukam un stirolbutadiēna kaučukam, ko iegūst no biomasas, un reciklētajai borta stieplei jaunie “Dakaras rallija 2024” tehniskie noteikumi ietver prasību iekļaut silīcija dioksīdu no rīsu sēnalām, reciklētu tehnisko oglekli, augu izcelsmes eļļas un bioloģiski iegūtās poliesteršķiedras.

 

Jaunākās ziņas