Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Uzvara drifta sacīkšu D1GP Tanso cīņā

2024. gada 14. maijs

Svētdien, 12. maijā, Hokuto Macujama (Hokuto Matsuyama) ir guvis pirmo solo uzvaru ar automašīnu GR Corolla šīgada drifta sacīkšu D1GP 2. posmā, kura norises vieta bija Okuibuki Motor Park.

Macujama ar automašīnu Toyota GR Corolla (GZEA14H) haotiskajās lietus pielietajās sacīkstēs spēja gūt virsroku kopumā un ieņemt pirmo vietu solo ātruma braucienos (Tanso). Cits Toyo Tires komandas braucējs Juki Tano (Yuki Tano), kas pievienojās D1GP tikai šogad, guva otro vietu. Daudzsološais Tano 2022. gadā bija D1-Lights sērijas čempions.

Hokuto Macujama

Toyo komandas Toyota GR Corolla

Juki Tano

 

Automašīnai Toyota GR Corolla, kas tika radīta šīgada D1GP sacīkstēm, šīs brīvdienas kļuva par pirmo iespēju sacensties. Macujama komentārā par uzvaru ir sacījis: “Man nelikās, ka pietiks ar uzvaru tikai solo braucienā, bet braukt bija viegli, tāpēc nodomāju, ka varu kvalificēties un sacensties.”

Tomēr Macujamam tas nebija viegls brauciens – pēc piedzīvotā dzinēja sprādziena piektdien viņam bija jāvada automašīna ārkārtīgi uzmanīgi, lai pasargātu pārveidoto dzinēju, vienlaicīgi tiekot galā ar lietu.

Komandas Toyo Tires sportisti Hidejuki Fudzino (Hideyuki Fujino) un Masato Kavabata (Masato Kawabata) arī kvalificējās pakaļdzīšanās uzbrukumam (Tsuiso) drifta sacīkšu tandēmu daļā.

Šajā pakaļdzīšanās uzbrukumā Juki Tano izrādījās labākais komandas Toyo Tires braucējs, iekļūstot Final 4. Spraigā cīņā ar Saito finālsacensībās Final 4 piedzīvojām vienādu punktu skaitu, tad pārspēli, kurā Saito progresēja pēc tam, kad Tano sagriezās. Tik un tā viņa veikums bija pietiekami labs, lai ieņemtu trešo vietu uz pjedestāla.

Jaunākās ziņas