Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Konceptriepas — 90% ilgtspējīgu materiālu

2024. gada 12. janvāris

Toyo Tires 2024. gada automašīnu izstādē “Tokyo Auto Salon” prezentē konceptriepas, kurās izmantoti 90% ilgtspējīgu materiālu.

Šodien Toyo Tires izstādē “Tokyo Auto Salon” prezentē ilgtspējas konceptriepas. Riepas no 90% ilgtspējīgo materiālu1 ir solis tuvāk dzīvotspējīgākai nākotnes mobilitātei. Līdz šim visu laiku lielākā ilgtspējīgo materiālu proporcija mūsu riepās bija 50% apmērā. Tas tika panākts riepās Open Country, kas tiek lietotas 2024. gada Dakaras rallijreidā. Šajās dienās atklātā jaunākā izstrāde krietni pārsniedz šos procentus.

Ilgtspējīgos materiālus plašākā nozīmē var iedalīt atjaunīgos materiālos, kurus var pārstrādāt (piemēram, dabiskā veidā iegūti materiāli), un reciklētos materiālos – tie ir atkārtoti izmantoti no materiāliem, kas jau tikuši lietoti. Šo konceptriepu izstrādei izmantoti atjaunīgie materiāli, piemēram, butadiēnkaučuks un stirolbutadiēna kaučuks, ko iegūst no biomasas, silīcija dioksīds no rīsu sēnalām, augu izcelsmes eļļa un bioloģiski iegūtās poliesteršķiedras (aptuveni 60% no kopējā apjoma), kā arī reciklēti materiāli. Mēs izmantojam kopīgi ar Japānas Tojamas Universitāti veiksmīgi izstrādāto CO2 izcelsmes butadiēnkaučuku, kā arī reģenerēto tehnisko oglekli, reciklēto bortu stiepli un reciklēto tērauda kordu (aptuveni 30% no kopējā apjoma).


Mūsu mērķis ir sasniegt lietojuma proporciju 40% apmērā 2030. gadā un 100% apmērā 2050. gadā. Šīs konceptriepas kā izstrādēs produkts ir pakāpiens ceļā uz šo mērķi. Ar šīm riepām tiek samazināts rites pretestības koeficients, tādējādi ievērojami veicinot siltumnīcefekta gāzu emisiju mazināšanu riepu kalpošanas laikā un elektrificēto transportlīdzekļu nobraukuma rezerves palielināšanu. Pēc Japānas riepu marķēšanas sistēmas šo riepu rites pretestība atbilst augstākajai klasei. Nākotnē Toyo Tires turpinās attīstīt tehnoloģiskās inovācijas līdz to praktiskai izmantošanai, izstrādājot un piedāvājot tirgū produktus, kas sekmē ilgtspējīgās mobilitātes sabiedrības īstenošanu.

*1 No izejvielām, kuras ir nepieciešamas riepu komercializēšanai, tie materiāli, kuri ir atzīti kā vidiskās ietekmes samazinājuma veicinoši

 

Jaunākās ziņas