Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Toyo Tires uzstāda saules megaelektrostaciju

2023. gada 30. augusts

Saules enerģijas megasistēmas uzstādīšana Malaizijas riepu ražotnē

Toyo Tires savā riepu rūpnīcā Malaizijā (“Toyo Tire Malaysia SDN BHD” jeb TTM) ir uzstādījusi saules megaelektrostaciju ar uzstādīto jaudu 14,0 MW apmērā.

(Attēls pa kreisi: TTM saules enerģijas megasistēma; attēls pa labi: svinīgā lentes pārgriešana)

Tiecoties mazināt CO2 emisijas, TTM uzstādīs*2 vērienīgāko*1 saules enerģijas megasistēmu Perakas štatā (Malaizija) uz 96 000 kvadrātmetru liela ražotnes ēkas jumta. Pēc veiksmīgas būvniecības projekta pirmās puses pabeigšanas šodien ir aizvadīta ceremonija, piedaloties Perakas gubernatoram Saarani Bin Mohamadam (Saarani Bin Mohamad), administratīvām amatpersonām, pašvaldības amatpersonām un darījumu partneriem. Gubernators Saarani komentē: “Mēs atzinīgi vērtējam to, ka uzņēmums Toyo Tires velta lielāku uzmanību vides, sociālajām un pārvaldības (Environmental, social and governance jeb ESG) iniciatīvām, lai veidotu ilgtspējīgu uzņēmējdarbības vidi Malaizijā. Toyo Tires un Solarvest sadarbosies ceļā uz “zaļāku” nākotni. Es lepojos, ka man ir iespēja jūs satikt.” Ir plānots, ka sistēma būs pilnībā gatava ekspluatācijai šī gada decembrī, paredzot gada laikā ģenerēt 19 000 MWh elektroenerģijas — tādējādi tiek samazinātas CO2 emisijas par aptuveni 12 000 gadā.

TTM uzsāka darbību 2013. gada maijā. Augstražīgā rūpnīca funkcionē kā globālais centrs, kas apgādā ar augstas veiktspējas un izcila vienveidīguma*3 riepām ne tikai Dienvidaustrumu Āziju, bet arī Ziemeļameriku, Eiropu un Japānu. Paralēli saules enerģijas ģenerēšanai TTM strādās arī pie ražošanas procesā patērētās enerģijas taupīšanas, lai veicinātu dekarbonizāciju uzņēmējdarbības procesos.

Saskaņā ar “TOYO TIRE koncerna ilgtspējības pārvaldības politiku” mēs tiecamies sasniegt oglekļa nulles emisijas līdz 2050. gadam un esam nosprauduši mērķi samazināt 1. + 2. pakāpes CO2 emisijas*4 par 46 % (salīdzinājumā ar 2019. gadu) līdz 2030. gadam. Mēs atbalstīsim Toyo Tire koncerna turpmāko pastāvēšanu un tās nozīmīgumu, iestrādājot ilgtspējību un ESG principus mūsu uzņēmējdarbības pārvaldības stūrakmeņos, atgriežot sabiedrībai mūsu radītās ekonomiskās, vides un sociālās vērtības*4: CO2 emisijas.

*1 No 2023. gada augusta

*2 Sadarbībā ar Malaizijas tīrās enerģijas piegādātāju Solarvest (https://solarvest.my)

*3 Riepām nepieciešamo elementu vienveidībums (līdzsvars), piemēram, svara un stingrības līdztekus izmēriem
*4 Saistība ar mūsu ražošanas procesiem

 
Jaunākās ziņas