Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Īsākas sacīkstes liedz komandai izredzes uz pjedestālu

2024. gada 3. jūnijs

Īsākajās 24 stundu sacīkstēs šī pasākuma vēsturē Toyo Tires with Ring Racing finišēja 5. un 6. vietā SP10 klasē.

Divas automašīnas Toyota GR Supra GT4 Evo bija aprīkotas ar Toyo Tires jaunāko produktu – Nirburgringā izstrādātajām gludajām riepām Proxes Slick. Līdz ar lietaina laika prognozi uzreiz pēc sacīkšu sākuma bija jāpārstrādā vadītāju plāni un taktika rīta sapulcē, kas bija saistīts ar to, ka riepas Proxes mitriem apstākļiem tika mazāk testētas, jo retu reizi lietus ietekmēja Nirburgringas izturības sacīkšu sēriju.

Divas mašīnas Toyota savā klasē kvalificējās 6. un 11. vietā no 15 mašīnām dalībniecēm. Vadošais auto Nr. 170 bijā pozīcijā P6, savukārt auto Nr. 171 – P11. Abas mašīnas startēja lietainos apstākļos. Mehānisko ķibeļu dēļ auto Nr. 170 bija jāveic pitstops uz minūtēm 30, un pozīcija nokritās uz P9, auto apdzina otrais auto Nr. 171, kas pakāpās līdz P8 no tā sākotnējās pozīcijas P11.

Remonts pabeigts. Auto Nr. 170 uzņēma zibenīgu tempu, pakāpās līdz P6, tieši aiz otrā auto Nr. 171, pirms noplivinātais sarkanais karodziņš pārtrauca sacīkstes plkst. 23.23, jo pār autodromu nolaidās bieza migla. Tā bija tik blīva, ka pasākuma rīkotāji ieteica sacīkstes atlikt līdz nākamā rīta pulksten 8.00.

Pienāca nākamais rīts, taču migla turpat vien bija. Sacīkšu vadītājs atvēra pitstopa ceļu plkst. 09.30, mašīnas ieņēma starta vietas, bet komandu priekšā vēl bija ilga gaidīšana. Starta paziņošanu atlika un atlika, jo laikapstākļi neuzlabojās. Visbeidzot, četras stundas pēc pitstopa ceļa atvēršanas, kad jau bija plkst. 13.30, sacīkstes atsākās ar pieciem iesildīšanās apļiem aiz drošības mašīnas. Tiem beidzoties, sacīkšu kontroles darbinieki paziņoja, ka autosacīkstes beidzas un vairs neturpināsies. Līdz ar to plkst. 15.05, pat pirms noritēja 24 stundas, visu laiku īsākās autosacīkstes Nürburgring 24h noslēdzās, un divām mašīnām Toyota GR Supra GTs Evo tika nofiksēta pozīcija P5 un P6. Komanda varēja tikai prātot par to, kas varēja būt.

Mašīnas atgriezīsies Nirburgringā pēc trim nedēļām, lai veiktu trešo Nirburgringas izturības sacīkšu posmu 69. ADAC Westfalenfahrt, cerot uz braukšanai labākiem laikapstākļiem.

Jaunākās ziņas