Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Toyo Tires pievienojas rallijam “Africa Eco Race”

2024. gada 4. janvāris

Toyo Tires sadarbojas ar Ungārijas izplatīšanas partneri AKH ar mērķi atbalstīt Lāslo Bunkoci (László Bunkoczi), kas piedalās rallija “Africa Eco Race” 15. sērijā. Bunkoci izies uz starta rallijreida kategorijā 30. decembrī Monako. Pēc Marokas šķērsošanas nākamajā dienā rallija “Africa Eco Race maršruts 6000 km garumā virzīsies cauri Marokai, Mauritānijai un Senegalai, līdz finišam vēsturiskajā Dakaras pilsētā 14. janvārī.

Lāslo Bunkoci brauks pārveidotajā automobilī Isuzu D-Max, kas aprīkots ar jaunāko izstrādājumu – riepām Toyo Tires Open Country ATIII ar izmēru 265/60 R18. Bunkoci ir plaša pieredze tuksnešu sacīkstēs, kas aizsākās ar dalību kā maiņas stūrmanim 2004. gadā. Kopš tā laika viņš ir uzkrājis pāri 200 000 sacīkšu kilometru. Šīgada rallijā “Africa Eco Race” viņš startē kopā ar savu 15-gadīgo dēlu, kurš maiņas stūrmaņa lomā vadīs viņu cauri Āfrikas apvidus kāpām. Komentējot savu riepu izvēli, Bunkoci pirms sacīkstēm teica: “Esam pārliecināti, ka šīs riepas izturēs sūros apstākļus un aizvedīs mūs līdz finišam Dakarā.”

Rallijs “Africa Eco Race” (AER) atšķiras no citiem rallijreidiem. Organizatori sekmē vidiskuma izpratni un rallija strukturē iedzīvina atbildīgu attieksmi pret vidi. Daži organizatoru transportlīdzekļi ir ar saules enerģiju darbināmi, arī sacīkšu dalībniekus aicina neatstāt “iznīcības pēdas” aiz sevis. Turklāt organizatori sadarbojas ar vietējiem uzņēmumiem pretstatā Eiropas sponsoriem. Kopš 2014. gada un turpmākajos gados AER organizatori ir bijuši iesaistīti projektā “Miljons koku” Nuakšotā. Šajā projektā uz 2000 hektāru zemes ap Nuakšotu tiks iestādīts viens miljons koku.

Kopš 2015. gada AER organizatori un dalībnieki atbalsta 2005. gadā nelaimes gadījumā bojā gājušā motociklista Fabricio Meoni (Fabrizio Meoni) humānās palīdzības fondu. Turklāt 2018. gadā AER uzsāka Pasaules Bērnu draugu asociācijas (AMADE) ikgadēju atbalstu. AMADE ir labdarības organizācija, kuru 1963. gadā dibināja Monako Princese Greisa ar mērķi atbalstīt bērnu attīstību, izglītību un veselību pasaules mērogā. Tai ir padomdevējas statuss ANO Bērnu fondā (UNICEF) un ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO) citu institūciju starpā. Viens no veidiem, kādā izpaužas sadarbība ar AMADE, ir Burkinafaso ražoto saules enerģijas lampu transportēšana ar kravas automobiļiem, lai aizstātu petrolejas lampas, kuras bija plaši izplatītas Subsahāras Āfrikā. Saules enerģijas lampas pirms rallija par 20 eiro var iegādāties komandas, atsevišķi dalībnieki, rallija partneri, rallija organizācijas dalībnieki un jebkurš cits interesents, savukārt Mauritānijas un Senegalas skolās, kas atrodas netālu no AER maršruta, tās piegādās bez maksas.

Sērijā, kas norisinājās 2020. gadā, Marcelīna Zavadzka (Marcelina Zawadzka) piedalījās kā autobraucēja smago automobiļu klasē un sadarbībā ar labdarības organizāciju “Caritas Poland” piegādāja piena pulveri bērniem ar slimībām un nepietiekamu uzturu.[19] Tajā pašā gadā rallija dalībnieki ir ziedojuši vairāk nekā 10 tūkstošus eiro asociācijai AMADE.

 

Jaunākās ziņas